Our Graduation Day!

salam sejahtera uolss.. apa khabar smua? kali ni sy nk cerita sikit tentang hari graduasi sy. sy berasa sungguh bangga krn dpt menamatkan pelajaran sy di IPTA! masa yg ditunggu2 telah pun tiba. sy brasa gembira usaha sy dlm pelajaran telah berjaya shgga akhir. ini lah hadiah yg mampu sy berikan kpd kedua ibu bapa […]

Holiday with lovely members!

Heheyyy! da lama tak vacation dgn kawan2.. masing2 semua busy dgn kerja dan study masing2. jd kita ambil masa yg ada utk kita ke Port Dickson bebeh! cukup laa PD. save time , save money… okay wht PD… cantik PD skrg taw! laut and pantai pun dah bersih harmoni. hehehehe… tak lupa juga yaa sambil2 […]

Berakhirnya Aidilfitri…

Macam mana raya anda semua? ada baik kaa? macam mana pemakanan smua? ada jaga ke tidakkk? hehehe.. harapnya semua berjalan dgn lancar yaa.. pastinya byk tawaran rumah terbuka kann? dan berjumpa ramai ahli keluarga serta sahabat handai.. pastinya ramai yg terkejut dgn perubahan bentuk badan kita. betul tak? yaa, sy mendapat byk teguran drpd saudara […]

Aidilfitri tiba…

Selamat Hari Raya Aidilfitri semua! Haaa. orang kata time raya ni mmg syurga nak makan semua. nak balas dendam pada bulan ramadhan yg lepas sbb dpt makan semula semua makanan kan.. lg2 kita jumpa mkanan yg setahun sekali je kita jumpa. tapi bg saya kita perlu bijak utk memilih mana satu yang perlu dimakan dan […]

Berdiet di bulan Ramadhan..

haa masa ni lah kte kena jaga badan betul2. lg2 bulan puasa ni rasa semua benda yg kita nampak tulaa yg kita nak makan , lg2 kalau pergi ke bazaar ramadhan. itu nak ini nak.. huhu. ‘sabar maziahh.. nak cantik itu memang susa tapi nak bg cantik tu lagi payah.. jadi kena tahan nafsu makan […]

Perbezaan setelah 1 bulan rawatan..

  seteleh sekian lama sy idamkan utk memakan baju-baju sy yg lama. sy cuba pakai kemeja sy yg ketika sy kurus dahulu.. betapa terkejutnya sy dan sangat-sangat tak sangka sy boleh muat baju tu.. apalagi, sy keluarkan semua pakaian2 yg lama lalu sy cuba satu demi satu. woww! dah muat semula laahh… gembiranya sy.. seluar […]

Favorite treatment!

sy gigih ke pusat rawatan London Weight Management walaupun sebok macam mana, sy tetap akan menyusun jadual masa yg lapang utk ke sana dalam seminggu 2-3 kali sy akan buat rawatan.  kalau boleh sy nak ke sana hari-hari tapi jadual sy amat mencemburui sy.. sebab apa yaa? sebab rawatan kt sana sgt best! layanan mereka […]

FAST FOOD? Tidak lagi..

Haa.. nk cakap pasal makanan segera. siapa yg tak suka makan mkanan segera kann…? pasti smua org suka. ckp sja burger,pizza,ayam goreng smua sedapp.. nk tau x mkanan sgera ni la mknan kegemaran sy. sy mmg akan mkn makanan sgera sbagai mknan utama sy. kalo dr sarapan, mkn tgh hari dan mkn mlm psti sy […]

Hari Pertama Cabaran di London Weight Management

Pada hari pertama saya di London Weight Management , saya menceritakan tentang apa masalah yang saya hadapi. Consultant memberitahu bahawa saya mengalami gemuk toksin dimana toksin yang terkumpul di dalam badan sukar untuk keluar menyebabkan ia tersumbat didalam badan. Ini juga menyebabkan berat badan saya semakin bertambah dan kadar kesihatan dalam badan saya terjejas. Kemudian saya […]