FAST FOOD? Tidak lagi..

download (1)

Haa.. nk cakap pasal makanan segera. siapa yg tak suka makan mkanan segera kann…? pasti smua org suka. ckp sja burger,pizza,ayam goreng smua sedapp.. nk tau x mkanan sgera ni la mknan kegemaran sy. sy mmg akan mkn makanan sgera sbagai mknan utama sy. kalo dr sarapan, mkn tgh hari dan mkn mlm psti sy akan mkn mknan sgera ni.. sbab apa sy suka ye..? sbb ianya sedap, pantas dan xperlu nk pikir utk masak.. beli shja kt kedai.

 

.images (1) images

 

tengok sajaa pasti dah terliur kann. TAPII….. sekarang TIDAK LAGI… :) sy gigih menahan nafsu serapah utk tidak makan makanan segera ini semua.. pada mulanya mmg agak payah nk tahan tp sy tanamkan smangat dlm hati “untuk kurus,untuk menjaga kesihatan dalaman dan luaran sy mesti kena hentikan makan mkanan segera ni”.

 

images (3)    images (2)

sudah dua minggu sy tak makan “fast food” akhirnya sy sudah biasa.. bak kata pepatah “susah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian”. hehehe..

 

images (5) images (4) images (7)

Jadi sy mula mengambil makanan yg berkhasiat contohnya sy akan makan buah-buahan . kalau lapar, sy akan lupakan makanan segera dan sy cepat-cepat mngambil buah ataupun yogurt untuk satapan hidangan sy. ‘consultant’ sy banyak membantu sy dr segi memilih mkanan. die pasti akan syorkan sy pilih mkanan yg rendah kalori, dan banyakkan meminum air sekurang-kurangnya 3L. setiap kali sy nk makan, sy pasti akan bertanya kepada beliau dahulu..

selain itu juga sy akan mengambil coffee dan oat drpd London Weight Management yang pastinya akan merasa kenyang dan juga membantu menaikkan kadar metabolisme dlm badan..

 

download  .images (6) download (1)

 

haa, ni lah coffee dan oat tu..  sedappp.. oat tu ada dua perisa iaitu coklat dan strawberry. kedua-duanya pun sy suka!  :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>